4e Montessorischool De Pinksterbloem

Welkom

Op deze site vindt u informatie over de school en het onderwijs dat wij geven. We zijn een moderne Montessorischool waarin leren, ontwikkelen, samenwerken en het eigen leerproces centraal staan. Wij willen dat de kinderen met plezier naar school gaan. Dit wordt dagelijks vormgegeven door een enthousiast en zeer gemotiveerd schoolteam. Onze school heeft 16 klassen verdeeld over de onder-, midden- en bovenbouw. We hebben per bouw een verrijkingsklas voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben en faciliteren zoveel mogelijk voor kinderen die juist meer ondersteuning behoeven. De Pinksterbloem is een basisschool waarin iedereen zich prettig, veilig en betrokken kan voelen.

Heeft u na het lezen van de website nog vragen of wilt u graag de sfeer komen proeven, dan kunt u altijd een afspraak maken of naar een informatieochtend komen. Ons team en onze kinderen heten u graag van harte welkom op onze school.

 

Valeri Ligterink, directeur

Het Bestuur

4e Montessorischool De Pinksterbloem is een van de scholen van de Stichting Samen tussen Amstel en IJ (STAIJ). Onder dit bestuur vallen twintig openbare basisscholen en een school voor speciaal basisonderwijs. Als openbare school onderschrijven wij de kernwaarden van het openbaar onderwijs. Onze pedagogisch- didactische visie is gebaseerd op het onderwijsconcept van Maria Montessori.
Een openbare school is hét voorbeeld van ‘de samenleving in het klein’. Wij bereiden kinderen zo goed mogelijk voor op hun rol in de samenleving. De school geeft daarbij zelf het voorbeeld, door de manier waarop zij omgaat met de leerlingen, ouders, personeelsleden en de omgeving van de school. De leerkrachten spelen daarbij natuurlijk een belangrijke rol.

klik hier voor de website van Staij

Eerstvolgende informatieochtend 2- en 3 jarigen

16 oktober 09:30 – 11:00
Meer informatie

Kalender

september, 2017

15sep09:30- 11:00Informatieochtend 2- en 3 jarigen09:30 - 11:00

20sep09:00- 10:00Bijeenkomst klassenouders09:00 - 10:00

25sepGehele dagKlassenavond(Gehele dag: maandag)