zomer 2016: We maken de allerhoogste toren ooit! 

——————

donderdag 8 september
waterpret bij de kleuters!

 

 

 

 

——————

30 mei 2016

Op 25 mei was het dan eindelijk zover. Na vijf verschillende lessen van steeds weer een andere onderbouwjuf over dieren die eieren leggen (dit was dit jaar het thema), gingen de kinderen op pad in Artis. 
De hulpouders kregen een plattegrond mee met allerlei opdrachtjes, waarbij de kinderen hun opgedane kennis konden inzetten. Er was ook ruimte voor ontspanning en spel in de speeltuin. 

 

 

 

 

 

 

 

——————

Met de lente in het vizier kunnen we terugkijken op een heerlijke Sint periode met prachtige Pieten, gevolgd door een sfeervolle kerst om vervolgens zo de winter in te rollen. Hoewel de winter ons geen sneeuw- en ijspret heeft gebracht, is de tijd omgevlogen!  We hebben de krachten van de onderbouw juffen gebundeld met als thema “winter”; Iedere juf heeft een inspirerende  les gemaakt. De eerste week gaf zij deze les in haar eigen klas en vervolgens de daaropvolgende weken in de andere 4 onderbouwklassen. Zo kregen de kinderen een gedifferentieerd aanbod van lessen. Deze manier van lesgeven was voor alle betrokkenen een groot succes.  De kinderen hebben zo veel kennis opgedaan over o.a.  pinguïns, Antarctica, koolmezen, stenen etc. Maar ook konden zij zelf aan de slag met een prentenboek (Kikker in de winter)  en een verteltafel. Met een verteltafel werken is erg goed voor de taalontwikkeling van de kinderen.  Klassikaal wordt het prentenboek aangeboden en vervolgens gaan de kinderen het verhaal naspelen aan hun tafel met echt materiaal (knuffeltjes, poppetjes, mini speeltjes).                                                                                                                                    Ook voor de lente gaan wij op deze manier te werk, we hebben al weer mooie lessen voorbereid. Neem gerust een kijkje in de klassen.

In oktober hebben de kinderen van de onderbouw een spannende herfstwandeling in het Oosterpark gemaakt.  De kleuters gingen op zoek  naar de ‘aardewandelaar’ en hebben hutten gebouwd van de takken die door de hevige storm her en der verspreid lagen in het park. De kinderen hebben op een nieuwe manier gekeken naar de herfst; met een sponsje boomschors onderzocht en met een diaraampje de nerven van een herfstblad in het zonlicht bekeken. Het was mooi om de enthousiaste onderzoekende houding van de kleuters te zien.                                                         

In november waren alle kinderen druk met het  knutselen van  lampionnen. De gezellige najaarssfeer ontstond. Ondertussen arriveerde Sint ook in Amsterdam. Mooie liedjes, nieuwe woorden, knutsels, chocolade letters  en pepernoten bakken. Er komt veel aan bod rond het thema Sint en Piet. En nu Sint weer vertrokken is,  vieren we kerst in de klas. Het kerstdiner wordt altijd een sfeervolle afsluiting van een mooi schooljaar.  

------------------

---------------------------------------