Nieuwsbrieven

Nummer 1; 7 september 2017

 

Beste ouders,

Afgelopen maandag konden we iedereen weer verwelkomen op onze school. De leerkrachten zijn uitgerust en stralen, de vloeren glimmen, de trappen zijn mooi gelakt en de schriftjes en potloden lagen klaar. Kortom wij hebben er weer zin in!

Wellicht heeft u al gezien dat de hal aangekleed is met gedichten, één van de culturele speerpunten dit jaar is namelijk poëzie. Het team was vorige week al begonnen met vergaderen, klassen inrichten en doornemen van de  plannen en speerpunten voor aankomend schooljaar. Naast hard werken is zo’n eerste week ook altijd gezellig. Vakanties worden doorgenomen, gezamenlijk worden er nieuwe plannen gemaakt en iedereen is blij elkaar weer te zien.

Wanneer de kinderen na onze eerste werkweek weer vol verwachting voor het eerst binnenkomen in een opgeruimde school ben ik trots op hoe we dit weer met z’n allen voor elkaar hebben gekregen.

Ik wens u allemaal een fijn schooljaar toe!

Met vriendelijke groet,

Valeri Ligterink

   
Belangrijke data en afspraken
Vrijdag 15 september
Informatieochtend 2- en 3 jarigen
Woensdag 20 september
Bijeenkomst klassenouders
Aanvang 09:00 uur
Maandag 25 september
Klassenavond
19.30 uur tot 20.30 uur:
middenbouw
20.30 uur tot 21.30 uur:
onderbouw en bovenbouw
Donderdag 5 oktober
OR vergadering
Donderdag 12 oktober
MR vergadering
Woensdag 18 oktober
Bijeenkomst klassenouders
Vrijdag 20 oktober
Studiedag
Alle kinderen vrij

 

Vakanties 2017-2018
Herfstvakantie
21 oktober t/m 29 oktober
Kerstvakantie
22 december 12.00 uur t/m 7 januari 2018
Voorjaarsvakantie
24 februari t/m 4 maart
Goede Vrijdag
30 maart
2e Paasdag
2 april
Meivakantie
27 april t/m 13 mei
2e Pinksterdag
21 mei
Zomervakantie
21 juli t/m 2 september
Studiedagen 2017-2018
Vrijdag 20 oktober
Maandag 13 en dinsdag 14 november
Maandag 22 januari 2018
Vrijdag 23 februari
Vrijdag 1 juni
Maandag 4 juni
Vrijdag 20 juli

 

Schoolreis bovenbouw

Voor de vakantie was de datum van de schoolreis nog niet bekend, maar ondertussen hebben we de schoolreis geboekt! Op 14, 15 en 16 mei 2018 gaat de hele bovenbouw weer met elkaar naar Leusden.

 

Schoolgids

De schoolgids is te vinden op onze website. http://depinksterbloem.nl/ouderinformatie/de-school

Bijgevoegd vindt u de bijlage van de schoolgids. Hierin vindt u de bezetting, de regels en aanvullende informatie aangaande dit schooljaar.

 

Gouden weken

Door Soraya van der Sande

In de eerste zeven weken van het schooljaar, de Gouden weken, leren de kinderen elkaar kennen: ze spelen samen, ze werken samen én ze vormen samen een groep. Deze periode is daarom van groot belang voor het functioneren van de klas in de rest van het jaar. De leerkrachten doen in deze weken veel groepsactiviteiten (o.a. het spelletje van de foto) die bedoeld zijn om de sociale vaardigheden te trainen, elkaar goed te leren kennen en een groep te creëren waar iedereen bij hoort en waarin iedereen zich op zijn gemak voelt. Immers: onbekend maakt onbemind.

Zoals jullie wellicht weten, ben ik dit jaar de anti-pest coördinator van de school. Vanaf woensdag 19 september houd ik om de week op woensdag een inloopspreekuur (11-12) om pest-gerelateerde vragen te bespreken. Kom gerust langs, ook bij twijfel!

Ten slotte: van 18-22 september is het de Week Tegen Pesten en tussen 7-13 november vieren wij de Week van Respect!

 

Even voorstellen:

Sanne Selier

Hoi, mijn naam is Sanne en ik kom dit schooljaar het team versterken als LiO-stagiaire. Bijna precies één jaar geleden begon ik aan mijn derdejaars stage bij Mischa in klas D en sindsdien voel ik mij helemaal thuis op De Pinksterbloem. Het is dan ook een feestje om mijn LiO-stage hier te mogen lopen, wederom in klas D, en dat ik onder begeleiding van Mischa mag uitgroeien tot juf Sanne. Samen gaan we er een mooi jaar van maken! Tot ziens in de klas!

Stijn Knigge

Mijn naam is Stijn Knigge en komend jaar sta ik samen met Anne voor klas C.

Voor mij is dit mijn afsluitende stage van de deeltijd Pabo. Eind januari studeer ik af aan de Hogeschool van Amsterdam. Op donderdag en vrijdag werk ik onder begeleiding van Anne in klas C. Naast mijn studie werk ik als projectcoördinator bij Academie van de Stad (www.academievandestad.nl), een stichting die studenten koppelt aan maatschappelijke projecten in de stad. Naast de afronding van mijn studie zit mijn week zo behoorlijk vol.

Hiervoor heb ik psychologie en pedagogiek gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Het werken met kinderen heb ik altijd erg leuk gevonden en was het voor mij logisch om nu nog de Pabo te gaan doen. Ik heb veel zin om dit jaar voor klas C te staan. Verder ben ik een fanatieke voetballer en hou ik van koken. Ik hoop iedereen snel te leren kennen.

 

Uitstalling gevonden voorwerpen
Op woensdag 20 september worden de gevonden voorwerpen weer één dag uitgestald. Dit doen wij van 8.30 tot 13:00 uur op de tafel in de grote hal.

Wees erbij want na woensdag is het onderweg naar een goed doel!

 

 

 

 

 

Bekijk hier de eerder verzonden nieuwsbrieven