Overblijven bij de tussenschoolse opvang (TSO)

Stichting Broodje Pinksterbloem

Elk kind dat bij ons op school komt, kan deelnemen aan de overblijf van Broodje Pinksterbloem.

De organisatie van de overblijf is vastgelegd in de Stichting Broodje Pinksterbloem, met een bestuur van vier ouders, die nauw samenwerken met de schooldirectie. De dagelijkse leiding is in handen van de overblijfcoördinatoren: Totti Widiyanti en Jenneke Rombouts. Streven is om er voor de kinderen een sfeervolle en prettige overblijf van te maken. Broodje Pinksterbloem draagt zorg voor een pedagogisch verantwoorde opvang in de pauze en organiseert tussen de middag regelmatig workshops voor de kinderen. De vrijwillige overblijfkrachten worden goed begeleid en zijn op de hoogte van de uitgangspunten van Maria Montessori.

Hoe werkt het?

Op alle schooldagen behalve woensdag nemen de overblijfkrachten om 12.00 uur de groep van de leerkracht over en eten de kinderen die niet naar huis gaan gezamenlijk hun meegebrachte brood. Drinken en fruit worden aangeboden. Een deel van de pauze spelen de kinderen buiten: de onder- en middenbouw na het eten vanaf 12.30 uur, de bovenbouw tussen 12.00 en 12.30 uur. Bij heel slecht weer doen de kinderen binnen een activiteit. Bovendien worden door het jaar heen workshops aangeboden. Om 13.00 uur is de eetpauze voorbij en dragen de overblijfkrachten de klas weer aan de leerkracht over.

Aanmelden TSO

http://www.mijntso.nl/pinksterbloem

Vanaf schooljaar 2016-2017 gebruikt Broodje Pinksterbloem het administratie-en registratiesysteem Mijn TSO. Dit online-systeem werkt ook met flexibele afname. U kunt vaste dagen inplannen, losse dagen opgeven en de opgegeven dag tot 9.00 uur diezelfde dag wijzigen. Aan- en afmelden doet u via de Mijn TSO-app op uw telefoon, tablet of computer.

Ouders/verzorgers die hun kind komen inschrijven op De Pinksterbloem ontvangen de inlogcode (schoolcode) voor het systeem Mijn TSO. Hen wordt gevraagd een account aan te maken, ook als zij geen gebruik willen maken van overblijf. Dit in verband met de veiligheid: de school is in geval van een calamiteit tijdens de eetpauze afhankelijk van de presentielijsten van Mijn TSO.

U vindt de Algemene Voorwaarden van Broodje Pinksterbloem, inclusief meer informatie over Mijn TSO, via de link rechtsboven op deze pagina.  Heeft u verder nog vragen? Dan kunt u een mail sturen naar overblijf@depinksterbloem.nl.

 

 

 

Via onderstaande links kunt u informatie vinden over de TSO

Algemene voorwaarden  Broodje Pinksterbloem 2016-2017

http://www.mijntso.nl/pinksterbloem 

 

Buitenschoolse opvang

Om 15.15 uur zijn de kinderen vrij. Na schooltijd is er nog een kwartier toezicht op het plein. Hiervoor is een wisselrooster gemaakt voor de leerkrachten.

De onderstaande partijen halen kinderen op bij ons op school:

BSO De Carrousel (Smallsteps)
Eerste Oosterparkstraat 14
1091 HB Amsterdam
Tel. locatie: 020 692 15 93 
Tel. planning & plaatsing: 074-240 55 77
 
http://www.bso-decarrousel.nl

BSO Eikenplein (Partou)
2e Oosterparkstraat 221-223
1092 BL Amsterdam
020-69 29 399

BSO KCWA De Beukelseberg
Willem Beukelstraat 151

1097 CR  AMSTERDAM
020-592 66 33 
klik hier voor de folder
www.kcwa.nl
 

Informatie BSO De Beukelseberg

 Wij bieden ieder kind: 

  • een plek om met leeftijdsgenoten plezier te maken, uit te rusten en uitgedaagd te worden 
  • ruime buitenspeelmogelijkheid: zowel op eigen speelpleinen als op Jeugdland en in park Frankendael 
  • een fantastische ontmoeting met het landleven op onze BSO Boerderij-locatie 
  • een bevlogen team begeleiders, bestaande uit een mix van kunstvakdocenten en pedagogisch opgeleiden 
  • een veilige, vertrouwde groep van leeftijdsgenoten, waarbinnen ieder kind gestimuleerd wordt zijn sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandigheid te ontwikkelen. 

Kindercentrum Watergraafsmeer biedt binnen al haar opvangvormen al jaren lang professionele en liefdevolle begeleiding. Bovenop een stevige pedagogische basiskwaliteit, bieden we ieder kind iets extra’s: binnen onze terreinen Kunst, Natuur en Bewegen worden er dagelijks belevenissen aangeboden. Verwondering maakt rijk. Zo krijgt ieder kind naast een goede verzorging ook iets bijzonders: elke dag een nieuwe ervaring. Hoe klein ook.  

Maak nu kennis met onze nieuwe succesvolle BSO op Jeugdland! 
Op deze unieke BSO locatie worden er hutten gebouwd, slootje gesprongen, gekanood en vuurtjes gestookt! Er zijn nog plekken vrij op maandag en dinsdag. 

Voor kinderen vanaf 6 jaar met een zwemdiploma die van uitdaging houden! 

Wil je een middag mee naar Jeugdland? Meld je hier aan: bsojeugdland@kcwa.nl 

Daarnaast vangen we kinderen op, op onze twee buitenlocaties in de scoutinggebouwen in Park Frankendael. Met de scoutinggebouwen als hun basis, trekken de kinderen elke middag het park in om te voetballen, hutten te bouwen, in bomen te klimmen, grote waterfestijnen te maken, speurtochten uit te zetten of gewoon te relaxen op het gras. 

Mocht het hard regenen dan beschikken beide gebouwen over een gymzaal, en een heerlijke lees- en zithoek. Ook beschikken beide locaties over knutselmaterialen en computers. 

Ook hier zijn er nog plekken op de maandag en dinsdag beschikbaar! 
 
Kinderen onder de 8 jaar worden opgevangen op onze thuisbasis BSO Willem Beukel, naast het Frankendaelpark. 
 
Interesse? Mail dan naar beukelseberg@kcwa.nl of kijk op www.kcwa.nl  

 

----------------------------------

Hier verschijnt binnenkort het aanbod naschoolse activiteiten voor schooljaar 2016-2017. Deze activiteiten worden in school aangeboden. Wij dragen uw kind na schooltijd over aan de betreffende organisatie. U kunt uw kind aan het einde van de activiteit ophalen via de ingang aan de Oetgensstraat.